Prøv smoothie bowl til kvelds!

smoothie-bowl-urban-essentials.jpg

Smoothie er digg! Og det kan være så mye mer enn melk, banan og jordbær. MYE mer.  Jeg fyller smoothiene mine med alt mulig - kokosolje, frossen kraft, spirulina, hvetegress, chlorella, fiberpulver, proteinpulver, frø av alle slag, frossen spinat og brokkoli, grønnkål, kokosmelk, mandelmelk.. ja, bare fantasien setter grenser. Smaken blir bankers bra hvis man har litt banan og noen bær med sterk smak, som skogsbær, blåbær eller bringebær. Resten av ingrediensene er ganske smaksnøytrale, så det er sjeldent jeg opplever at smoothien ikke blir grisegod. Her i huset er smootien alltid veldig tykk, nesten som is - men da må den jobbes litt ekstra med i blenderen. 

I kveld laget jeg smoothie med følgende og toppet med blåbær, Bare Bra granola og chiafrø: 

  • 1 liten håndfull frosne blåbær

  • 1 liten håndfull frosne bringebær

  • 1 liten frossen banan

  • 3 isterninger frossen hjemmelaget kraft

  • 1 "blokk" frossen spinat

  • 1/2 boks kokosmelk (økologisk fra änglamark - aldri lett variant!!)

  • 1 ts spirulina

  • 1 ts kokosolje (type Cocosa)

  • 1 liten scoop fiberblanding (prebiotika for tarmen)

  • 1/2 scoop vanilje proteinpulver (gir en kremet konsistens til smoothien)

Hvis du fikk bakeoversveis og hjerteinfarkt når du så denne ingredienslisten så ta det helt med ro, haha. Bruk det du har hjemme, men få inn noen gode fettsyrer, noen grønnsaker, litt bær og andre ting du kan ha i skapet som balanserer smoothien slik at du unngår at det blir en næringsfattig sukkerbombe. Bruk fantasien og smak deg frem - det er lett å bli hekta på noe som er så digg!