Sukkerfrie kokosboller!

Disse kokosbollene er fantastiske samtidig som de er fri for både sukker og hvetemel. Jeg laget disse veldig mye rundt juletider med både sjokolade, kokos og lakrissmak. Et veldig godt alternativ for alle som vil kutte på raffinert sukker og hvetemel. I går laget jeg dem til en familiebursdag vi skal på i dag, slik at det ikke bare blir sukkerbonanza og kaker på gjestene. 

Ingredienser: 

  • 75 gram valnøtter

  • 75 gram mandler

  • 150 gram dadler uten stein

  • 3 ss kakaopulver (gjerne raw)

  • 1 ts kaffepulver

  • Kokosmasse (tørket kokos)

Urban Essentials kokosboller:  

  1. Ha nøttene, dadlene, sjokoladepulveret og kaffepulveret i en kjøkkenmaskin eller lignende. 

  2. Kjør til en myk og seig masse. Hvis det blir for tørt tilsetter du bare mer dadler. 

  3. Bruk ca. en liten spiseskje for å måle opp bollene og rull dem til boller i hendene. 

  4. Dypp dem i tørket kokos. Jeg pleier å knipe kokosen litt inn i bollene for at det skal sitte bra.

  5. Legg bollene i en boks og sett dem i kjøleskapet eller fryseboksen noen timer.

  6. Nyt <3

Lag dem til helgekosen, server dem til gjester eller gi dem bort i gave pakket i et fint syltetøy eller norgesglass. Jeg lover deg at folk kommer til å elske dem!