Ansiktsmaske mot acne og uren hud

Ansiktmaskene vi kjøper og bruker er ofte fulle av unaturlige stoffer som verken er bra for huden, miljøet eller kroppen vår. Vi føler kanskje at den hjelper der og da, men dessverre virker mange ansiktsmasker mot sin hensikt på lang sikt. Kanskje er de for sterk, tørker ut eller virker irritererende på huden. Mange av oss er alt for hard med huden i ansiktet vårt, både med rengjøring, skrubbing, for sterke produkter og andre ting som skader den på lang sikt.

Naturlige og skånsomme alternativer

Huden i ansiktet er delikat og vi bør behandle den på en mild og skånsom måte. Da kan et være fint å lage sin egen ansiktsmaske, slik at vi vet akkurat hva vi smører på huden og har full kontroll på innholdet. Da kan vi også tilpasse den vår egen hudtype og det er som regel mye billigere enn de vi kjøper på butikken.

Uren hud og acne

Denne ansiktsmasken er laget av rå og økologisk honning, kaldpresset og økologisk kokosolje, samt eterisk olje av kanel. Den gir derfor fuktighet, inneholder antioksidanter, er antibakteriell og antiinflammatorisk (demper betennelser i uren hud). Du kan bruke den i ansiktet, på ryggen, skuldre og bryst - alt ettersom hva du har behov for.

hjemmelaget-ansiktsmaske

Ingredienser:

  • 1ts Raw økologisk honning

  • 1/2ts kaldpresset økologisk kokosolje

  • 1 Kanel dråpe eterisk olje

Påfør huden og la den jobbe i 5-10 minutter. Tørk av med en varm våt vaskeklut.

Kilde: Dr. Axe