Copaiba til Norge

Endelig er Copaiba godkjent i Norge! Tidligere har den kun vært mulig å få tak i via USA, så dette er fantastisk for oss som bruker denne hver dag. Nedenfor finner du informasjon om virkestoffene i Copaiba, bruksområder, bærekraftig utvinning av oljen, hvordan du får tak i oljen og kilder i bunnen av innlegget. 

Kannabinoider og CB2

Den store oppmerksomheten Copaiba har fått skyldes nok de lignende egenskapene til Cannabis olje. Samtidig kommer Copaiba ikke fra Cannabisplanten, men fra trær i Sør Amerika. Eteriske oljer er kjemi, hvor oljene består av mange ulike komponenter og virkestoffer.

Kannabinoider er noe vi finner både i Cannabisolje og i Copaiba, men Cannabisoljen inneholder CBD som ikke er lovlig i Norge fordi stoffet kan ha uheldige bivirkninger. Copaiba inneholder (lovlige) kannabinoider kalt BCP og kannabinoider er en samlebetegnelse på stoffer som fester seg til kroppens kannabinoid reseptorer CB1 og CB2. BCP påvirker altså kroppens CB2 reseptorer som påvirker vårt immunsystem og endokrine systemet. I Copaiba utgjør BCP 60% av virkestoffene, noe som gjør oljen svært potent og ettertraktet.  

Er det noe mange av oss trenger, så er det et sterkere immunforsvar og bedre balanse i det endokrine systemet (hormonell balanse) .

doterra-copaiba-norge-oslo-eterisk-olje

Bruksområder

Copaiba kan brukes på tre måter; topisk, aromatisk og internt. Topisk betyr at den smøres på huden, gjerne sammen med en baseolje (feks. kokosolje eller jojobaolje). Den er antiinflammatorisk og antibakteriell, som gjør at den kan være effektiv for å dempe betennelser i huden. Den støtter cellefunksjonen som påvirker hudens fine linjer og ujevnheter. 

Dette gjelder også internt, hvor den har vist gode effekter på nervesystemet, cellefunksjonen og tarmhelsen. Den er også rik på antioksidanter! Aromatisk har den også en effekt, enten i diffuser eller ved å inhalere direkte fra flasken. Copaiba er en kraftig emosjonell healer for dem som er interessert i det. 

Betent acne

Copaiba er min store favoritt mot betent acne. Jeg har slitt med betent acne siden tenårene og trodde at dette skulle forsvinne med alderen. Nå er jeg 31 år og har fremdeles store utfordringer med dette. Jeg har virkelig forsøkt alt. Kosthold, juicing, detox, supermat, hormonbalanse, dyre kremer, svindyre behandlinger, ulike eteriske oljer (Geranium, Melaleuca, Lavendel, Frankincense m.m.) og ingenting har tatt min acne som Copaiba.

Jeg har gått uten sminke i snart to måneder i skrivende stund, og det er første gang siden ungdomsskolen at det har skjedd. Huden er ren, jevn og har en fin glød. For meg er denne egenskapen alene i Copaiba nok for meg, men så har den så mange andre positive effekter i tillegg. 

copaiba-eterisk-olje-norge-doterra

Bærekraftig utvinning 

Oljen blir utvunnet ved at de innfødte i Sør-Amerika borrer hull i stammen på treet og tapper det for Copaiba olje. Deretter destilleres den for å utvinne den eteriske oljer. Treet trives med dette og fyller seg opp igjen, før det tappes på nytt. Ett tre produserer i snitt 40 liter Copaiba olje hvert år. Dette er en bærekraftig produksjon hvor dōTERRA samarbeider med de innfødte i Amazonas som har tappet trærne for olje gjennom lange tradisjoner. Det finnes faktisk dokumentasjon tilbake til 1600 tallet på at Copaiba har blitt brukt medisinsk. 

Smertelindrer 

Copaiba har vist seg å være en god smertelindrer for muskler og ledd (skyldes innholdet av Beta-CaryoPhyller). Det gjøres en del forskning på Copaiba i disse dager på feks. leddgikt (se kilder nedenfor), men forskningen har ikke kommet så langt at vi kan konkludere med noe. Likevel er dette utrolig spennende dersom forskningen kan gi oss denne typen resultater. 

Hvordan få tak i Copaiba? 

Copaiba fås kjøpt enkeltvis her, men jeg vil anbefale deg å ta en titt på eteriske oljer som en livsstil og ikke bare bruke Copaiba isolert. Les mer om dette her. Ta gjerne kontakt med meg for spørsmål rundt Copaiba og andre eteriske oljer, så vil jeg hjelpe deg så godt jeg kan. 

Copaiba-doterra-norge-oslo