Deilig sommersalat

Salat er så undervurdert og så mye mer enn kinakål, mais og Thousand Island. Virkelig. Salat kan man bruke til så og si alt, bare tilpasse dressingen litt for hver gang. Man kan ha det til fisk, biff, kylling, pølser, grillmat og så mye annet. Ikke gjør det mer komplisert enn det er, en salat tar maks ti minutter å lage, en hjemmelaget vinaigrette tar under to minutter å lage. Dropp ferdige dressinger, de inneholder masse tull du ikke trenger. Verdens enkleste og beste dressing finner du oppskrift på nedenfor. 

Urban-essentials-sommersalat

Ingredienser: 

  • 1/2 pakke feldsalat

  • 1/2 pakke ruccula

  • 1 avokado, delt i små biter

  • Cherry tomater, delt i to

  • 1 gulrot, kuttet i tynne skiver

  • 1/2 grønt eple, kuttet i terninger

  • 2 stilker vårløk, finhakket

  • 1 ss fersk timian, finhakket

  • 1/2 pakke ekte fetaost, smuldret

Fremgangsmåte: 

Hakk alle grønnsakene og putt dem i en stor plastbolle. Hell over vinaigrette ingrediensene (se oppskrift nedenfor) og bland alt godt. Ha det over i en finere skål og server! Denne spiste jeg til lunsj akkurat som den er, men bruk den som tilbehør til middagen din, den passer til nesten alt. 

urban-essentials-oslo-salat-grill

Verdens enkleste vinaigrette 

  • 1 del eddik med eplesmak (fra Olivenlunden)

  • 3 deler kaldpresset olivenolje med sitronsmak (fra Olivenlunden)

  • Salt & pepper

Her kan du bruke hvilken som helst eddik, sitron eller limesaft + hvilken som helst olivenolje. Works every time. Sunt og digg!

urban-essentials-dressing-vinaigrette-salat