DIY munnskyll

Lag ditt eget munnskyll på en-to-tre! Det er enkelt, billig, naturlig og bra for munnhelsen din. Mange av de tradisjonelle munnskyllene inneholder dessverre mange tvilsomme ingredienser, akkurat som tannkrem. Selv om vi spytter ut igjen munnskyllet vil vi likevel få i oss rester av det, og derfor er ikke unaturlige ingredienser noe vi ønsker å ha i munnskyllet vårt. Når et munnskyll har neonfarger og en ingrediensliste lang som et vondt år, da kan man med fordel styre unna. Heldigvis kan du lage det selv på en veldig enkel måte. Ønsker du å få tilført fluor kan alltids få i deg det på andre måter.

diy-naturlig-munnskyll-eteriske-oljer

Eteriske oljer for god munnhelse

Eteriske oljer har vist seg å være utrolig effektive for god munnhygiene, tannkjøtt, mot betennelser og bakterier. Du kan bruke mange forskjellige oljer etter ønsket effekt, eller følge oppskriften nedenfor. OnGuard inneholder flere oljer som har vist seg effektiv mot betennelser i tenner og tannkjøtt, og inneholder flere oljer med antibakterielle egenskaper. Myrrh er en olje som gir et sunnere tannkjøtt. Peppermynte hjelper for en friskere pust og gir litt samme følelsen som et tradisjonell munnskyll da den er så frisk på smak. Frankincense er kongen av oljer, har en forsterkende effekt på andre oljer og er oljen for friske celler!

eteriske-oljer-munnhelse-tannkjøtt

Dette trenger du:

  • Vann fra springen

  • 1/2 glassflaske

  • OnGuard eterisk olje

  • Myrrh eterisk oljer

  • Peppermynte eterisk olje

  • Frankincense eterisk olje

Drypp tre dråper av hver olje i glassflasken og fyll opp med vann. Pass på å riste flasken godt før bruk, da oljene flyter til toppen. Skyll munnen morgen og kveld med ditt nye naturlige og friske munnskyll!