Du kan styre dine egne tanker og følelser!

Ja, du kan faktisk det. Det er ikke sånn at livet er tilfeldig, humøret er tilfeldig eller tankene er tilfeldig. Du har større makt og påvirkningskraft over dine egne tanker enn du kanskje tror. Har du en dårlig dag? Gjør noe med det! Lær deg hvordan hjernen og underbevisstheten fungerer, styr livet ditt istedenfor at livet styrer deg. 

Så hva skjer når du tenker fine, glade og positive tanker? Jo, humøret, motivasjonen og selvfølelsen følger etter. Det er sjeldent at hodet er fylt av negativitet, mens følelsene i kroppen er på topp! Så hva skjer, når tankene er negative, dystre og triste? Jo, hele kroppen følger etter, også her. Du føler deg dårlig, selvtilliten går ned, du blir demotivert og så videre. 

Så hva om du kan styre dine egne tanker? Og dermed også styre følelsene dine? Du har sikkert kjent følelsen av å plutselig bli i fantastisk humør fordi en av favorittsangene dine kom på radioen. Eller du fikk en telefon fra en du er glad i eller en positiv beskjed, og vips var humøret ditt snudd og du glemmer helt at du var sur 20 sekunder før. Dette viser at tanker og humør ikke er konstant. Det endrer seg hele tiden, og kan påvirkes av både ytre og indre stimuli. 

En ulykke kommer sjeldent alene, sies det.

Og det er kanskje sant. Men er det ikke en gang sånn, at når vi har en dårlig dag eller en dårlig periode i livet, så føles det som om alt er galt? Eller når vi har en strålende dag eller periode i livet, da virker det som om alt går din vei og ingenting kan gå feil? Det er ikke tilfeldig at det er slik, fordi underbevisstheten og hjernecellene dine spiller en stor rolle i hvordan du føler deg og dermed oppfører deg. Det som er viktig er at du blir bevisst på dette og forstår hvilken mulighet til har til å påvirke dine egne tanker og følelser. 

Ikke la livet styre deg. Sett deg bak rattet i ditt eget liv og styr bilen selv. Jeg vet det høres veldig klisjé ut, men hvorfor skal du leve et liv med en underbevissthet som jobbet mot deg, istedenfor med deg? Hvis du har muligheten til å ha det bedre med deg selv, vil du ikke da jobbe for å få det bedre? Dette kan være fra dag til dag, men også med et mer langsiktig perspektiv.

Noen ganger skjer det ting i livet som vi ikke kan gjøre noe med, men vi kan påvirke mye mer enn vi tror. Hvis du tror du ikke duger i jobben, vil ikke dette da påvirke hvordan folk behandler deg på jobben og kanskje begrense mulighetene dine? Altså, det er en grunn til at helt udugelige folk får gode jobber ;-) 

underbevistheten-tanker

Underbevisstheten

Det er faktisk sånn, at underbevisstheten din spiller en stor rolle i hvordan du har det og føler deg. Det som er fint med underbevisstheten, er at den vet ikke hva som er sannhet eller ikke. 

Det er ikke uten grunn at mennesker som er ekstremt suksessfulle eller er sett på som vakre av alle rundt seg, kan føle seg som verdens dårligste eller styggeste inni seg. Tankene og følelsene våre er nemlig i stor grad styrt av underbevisstheten vår. Hvis du hele tiden tenker negative tanker, gjentar dem som et mantra i hodet ditt, da vil underbevisstheten til slutt tro at dette er en sannhet og du vil sannsynligvis ende opp negativt innstilt til livet. 

nevroner-tanker-selvfølelse

Hvordan fungere hjernen? 

Nevronene i hjernen, eller hjernecellene våre, kommuniserer med hverandre og sender signaler til hverandre med våre tanker. Hver gang vi tenker en tanke, vil nevronene fyre eller koble seg sammen. Jo flere ganger du tenker samme tanke, jo sterke vil fyringene bli. Dette gjelder både negative og positive tanker. 

Hvis du sier til deg selv flere ganger om dagen, hver eneste dag, at du ikke kan, ikke er god nok, ikke er bra nok osv., da vil disse fyringene i hjernen din til slutt bli så sterke at underbevisstheten din tror at dette er en sannhet. Og du vil få en oppriktig tro på at du ikke duger, selv om kanskje hele verden er sterkt uenig med deg. Men det spiller ingen rolle, fordi du har overbevist deg selv og underbevisstheten din om det motsatte. 

selflove

Fake it till you make it 

Så hva skjer, om du begynner å si til deg selv at du er god nok, fin nok, bra nok og dyktig nok? Om og om igjen til deg selv, dag ut og dag inn? Tror du det vil ha en positiv effekt på deg, din selvfølelse og hvordan du har det? 

Jeg utfordrer deg til å prøve. Og hvis du syns det er kleint og rart, så får du presse deg selv til å gjøre det. Skriv en post it lapp med noe fint til deg selv, heng den på badet slik at du ser det hver eneste morgen og kveld. 

Det er ikke behagelig å jobbe med seg selv, men når målet er å få det bedre med seg selv, da er det verdt det!

Lykke til <3