Fullmåne og supermåne i Jomfuen

Fullmånen bringer med seg en kraftfull energi og denne fullmånen er intet unntak. Den har likevel er mye lettere og mer jordet energi enn det kraftige blodmånen vi hadde i januar. Det er supermåne, noe som betyr at månen er ekstremt nærme jorden, noe som også gjør at energien til jomfruens tegn forsterkes.

Fullmånen viser seg en gang hver måned og kan gjøre oss litt ekstra sensitive og følsomme. Gamle minner, traumer og ting vi trodde vi hadde lagt bak oss kan komme til overflaten og mange opplever en dårligere søvn rundt fullmånen. Faktisk meldes det om økt kriminalitet rundt fullmåne, og de som jobber nattevakt på sykehus og institusjoner kan merke mer urolige pasienter på natten. Lunatic som egentlig betyr en galning, stemmer fra ordet Luna som er et annet ord for månen.

Det er noe med fullmånens energier som påvirker oss. Når det er fullmåne er solen og månen på hver sin side av jorden, i motsetning til nymånen hvor de er på samme side. Månen reflekterer derfor lyset fra solen og lyser opp den mørke natten på en helt fantastisk måte. Dersom du har mulighet til å gå deg en kveldstur de neste dagene anbefaler jeg det på det sterkeste, også fordi solen går ned akkurat når månen går opp, så himmelen er rett og slett en fest på ettermiddagen akkurat nå.

fullmåne-fullmoon-februar-2019

Jomfruens tegn

Det oser av feminin energi akkurat nå. Jomfruen er gudinnen og moren. Hun har full kontroll og har kommet ekstremt langt i sin egen utvikling. Hun er svært intuitiv og har god kontakt med universet. Hun bringer med seg healing og støtte. Ettersom hun har kommet så langt i sin egen utvikling, har hun utelukkende fokus på å hjelpe dem rundt seg.

Denne fullmånen er tiden for å gå ut av hodet og inn i hjertet. Et skifte fra maskulin til feminin energi. Nå får du muligheten til å redefinere suksess, uten det materialistiske fokuset. Det er tiden for autentisme, tilstedeværelse og for å finne ut hva som virkelig er viktig for deg. Det er tid for å få litt fugleperspektiv på livet og komme seg ut av de små detaljene.

Solen i Fiskene

Jomfruen viser oss hvordan vi kan lede oss selv og andre, gjennom feminint lederskap. Nå som solen er i Fiskene får vi også hjelp til å “go with the flow”, til å flyte mer med strømmen, stole på universet og slippe kontrollen på alt og alle rundt oss. Det er det feminine skiftet og det er mer hjertestyrt. Feminine egenskaper er ikke kvinnelige egenskaper, bare så det er sagt. Menn og kvinner innehar både maskuline og feminine energier, og det er en sunn balanse vi ønsker å oppnå, ikke enten eller. Vi trenger maskulin energi i mange sammenhenger, men vi trenger også mer av den feminine.

Vi lever i en ekstremt maskulin verden, med logikk, firkantede hus og bygninger, forskning, maskulint lederskap og lite rom for følelser og flyt. Jomfruen viser oss hvordan vi kan skifte fokuset vårt, men det er ikke nødvendigvis lett. Vi må være villig til å gjøre noe annerledes, til å riste litt i oss selv for å komme oss ut av det vandte og trygge.

Dette er sesongen hvor det feminine skiftet virkelig får rotfeste i samfunnet vårt, tror jeg. Det har ulmet under overflaten lenge, men nå får vi virkelig drahjelp av universet og planetene, og forhåpentligvis av deg. Vi går inn i “The Season of Trust and Surrender”, og det er utrolig spennende!

Sunne grenser

Grenser, eller boundaries er noe vi hører mye om i sosiale medier og selvutviklingsverden for tiden. Men hva betyr det egentlig? Det er viktig å ha balanse også her, for det er ikke snakk om å bygge mur rundt seg og bli en egoist. Det handler om å kjenne på sine egne grensene, følelser, tidsbruken vår og de menneskene og miljøene vi har rundt oss. Stille oss selv noen gode spørsmål og være helt ærlig med oss selv. Du får derfor en liten øvelse nedenfor, som du kan gjøre i kveld eller i løpet av de neste dagene, mens energien fra fullmånen enda er fersk.

Du vet hvilke personer som har tydelige og sunne grenser for seg selv og sin familie. Du bare vet det, fordi de utstråler en helt annen energi enn de som bare gir og gir, lar folk trakke på dem og utnytte dem. Du prøver ikke å dytte grensene til disse menneskene, fordi du på forhånd vet at du ikke vil komme noen vei. Hvem ønsker du å være?

Eteriske oljer for grensesetting

Bruk OnGuard, Clove og Melaleuca for å hjelpe deg til å sette sunne grenser for deg selv, hjelpe deg til å si nei når du trenger det og for å beskytte deg mot mennesker som tar energien din og rakker ned på deg. OnGuard og Melaleuca kan du smøre på Solar Plexus (chakra for selvet ditt) og Clove under bena. Husk å blande med en baseolje før påføring!

journaling-øvelse-fullmåne

Spørsmål og øvelse

Her må du jobbe litt med å få fugleperspektiv på livet ditt. Når vi står midt oppi en situasjon, et forhold eller en oppgave er det ikke alltid så lett å se om det er bra eller dårlig for deg. Så forsøk å se deg selv litt utenfra, kjenn litt på de følelsene som dukker opp underveis og vær helt ærlig når du svarer. Helt dønn ærlig.

Gå deg gjerne en liten tur først (kanskje du får se den nydelige fullmånen?), eller sitt litt i stillhet slik at du klarer å holde fokus påd et du legg bort mobilen (med unntak av når du skal gå over kalenderendin) og ha fokus på disse spørsmålen den neste halvtimen eller timen.

 • Ta en titt på kalenderen din noen uker eller måneder tilbake og spør deg selv:

  • Hvilke aktiviteter og avtaler finner jeg som ikke gagner meg og som jeg egentlig ikke har lyst til å delta på?

  • Hvilke ting gjør jeg bare fordi jeg vil at folk skal like meg eller fordi jeg er redd for å si nei?

  • Hvilke oppgaver, møter og avtaler gir deg energi? Og hvilke tar energien din?

  • Hvordan kan du finne en måte på å kutte noen av de tingene som tar energien din, slik at du kan fylle på med ting som gir energi?

 • Se litt på følelseslivet ditt og hvordan du har det:

  • Har du kontroll på følelsene dine eller har følelsene kontroll på deg?

  • Bader du i selvmedlidenhet og klaging på tilværelsen, eller tar du ansvar for deg selv og det som skjer?

  • Kan du gå inn og ut av vonde følelser, kjenne på dem en periode for så å legge dem til side? Eller tar de fullstendig overhånd og kontroll over deg?

  • NB: Nå snakker vi ikke om tap av en om står deg nær, nylig samlivsbrudd eller traumatiske hendelser.

 • Reflekter litt over forholdene i livet ditt. Partner, venner/venninner, kollegaer, naboer osv.:

  • Hvilke forhold tar energien din og hvilke gir deg energi?

  • Omgir du deg med mennesker som heier på deg og løfter deg, eller folk som helst vil dra deg ned igjen på sitt nivå og gjør narr av deg når du ønsker å utvikle deg?

  • Har du mennesker i livet som kun bruker deg som en klagemur eller suger energien ut av deg? Går du fra en venninnekveld og alt dere har snakket om er hva som skjedde på søppel-TV og hvor idiot alle andre mennesker er? Da er det kanskje på tide å se seg om etter nye venner.

  • Hvordan kan du kutte litt ned på tiden med mennesker som er energityver, som hakker på deg, som ikke heier på deg, eller som manipulerer deg?

  • Hvordan kan du finne flere av de menneskene, kollegaene og vennene som gir deg energi, påfyll og glede?

Lykke til <3