Jordende oljer

Har du hørt om jording, eller grounding og earthing som det heter på engelsk? Jording er et fantastisk verktøy vi kan benytte for å få bedre kontakt med moder jord og med oss selv. Vi har fire elementer på jorden - vann, ild, jord og luft. Når vi jorder oss selv kommer vi nærmere elementet jord som også kan betyr mer stabilitet og ro i hverdagen. 

Jording kan man oppnå ved å gå barfot i gresset eller gå en tur i skogen utenfor asfalten. Vi kan bruke visualisering hvor vi ser for oss at vi er et tre, med dype røtter som gror ut av føttene våre og ned i moder jord. At vi står stødig uansett hva som kommer vår vei. Men vi kan også bruke eteriske oljer til å få tilsvarende effekt, gjerne som en daglig rutine.

Eteriske oljer fra røtter og trær

Det er flere oljer som har en jordende effekt, men felles for dem er at de ofte kommer fra røtter og trær. Treet representerer noe veldig stabilt. Det har dype røtter og står støtt i all slags vær og vind. Det strekker seg høyt over bakken og symboliserer noe gammelt og vist. Når vi smører jordende oljer fra trær og røtter under bena vil dette ha en jordene effekt på kroppen vår, både den fysiske og emosjonelle delen av oss. Dette er mer kraftfullt enn du kanskje tror.

jording-grounding-earthing

Hvorfor jorde oss selv?  

Jeg en energisk person, født i stjernetegnet Væren og har ascendanten min i Løven. Dette er to ildtegn med mye kraft og energi. Jeg kjenner ofte et behov for å komme litt "ned på jorden" og ut av hodet. Nettopp derfor har jeg hatt et enormt utbytte av å jorde meg selv med turer i skogen, visualisering og med eteriske oljer. Tur i skogen og visualisering skjer derimot ikke hver eneste dag, kanskje bare en gang i uken. Derfor smører jeg hver eneste morgen, uten unntak, Balance (Grounding Blend) under føttene. Dette har blitt et lite rituale som gir meg ro og stabilitet før jeg starter dagen min.

Du kan også bruke jordende oljer før yoga og meditasjon, for å finne et senter i deg selv, ta deg litt ut av tankespinn og inn i kroppen. I en travel hverdag med mye stimuli og vanskeligheter med å sitte stille kan jording være et nyttig verktøy.

Dersom du er en ekstremt rolig person født i et av jordtegnene som Steinbukk, Jomfru eller Tyr er det ikke sikkert av jording hver morgen er det du trenger. Da trenger du kanskje noe som gir deg mer ild og energi, men her må du selv kjenne etter hva du og din kropp har behov for.

IMG_8366.jpg

Jordende oljer

Det finnes en rekke oljer med jordene effekt. Balance er min favoritt, som er en blanding av flere oljer fra røtter og trær, men her er en liste over andre oljer du kan bruke for jording:

  • Arbovitae

  • Balance (Grounding Blend)

  • Cedarwood

  • Cypress

  • Frankincense

  • Patchouli

  • Vetiver

Prøv deg frem, les om de ulike effektene til oljene og finn den oljen du kan bruke i din daglige rutine.

jordende-eteriske-oljer-frankincense-balance-vetiver-cedarwood