Lag din egen naturlige antibakterielle spray!

 

Naturlig forsvar mot høstens bakterier

I dag har jeg laget min første hånddesinfeksjon med OnGuard olje. Perfekt å ha i vesken nå som vi alle skal tilbake på jobb og ungene skal på skolen og barnehagen! De fleste familier blir rammet av en eller annen influensa, forkjølelse eller sykdom når alle skal tilbake til hverdagen. Da er denne god å ha!

Mange antibakterielle produkter som er alkoholbaserte tørker ut hendene og forstyrrer kroppens naturlige bakterieflora - som vi trenger for å holde oss friske fordi den beskytter oss og er en del av vårt immunforsvar. Det er ikke vanskelig å lage sin egen spray til å ha i vesken når behovet meler seg. Enkelt, billig og bra for kroppen!

hjemmelaget-antibac-hånddesinfeksjon-urban-essentials-oslo

Overdrevet bruk 

Det har vært mye kritikk rettet mot den overdrevne bruken av håndsprit. Alt for mange spriter ned hendene sine i tide og utide, og tror at det skal holde oss friske! Vi finner disse produktene overalt. I butikker, restauranter, kantiner, på toaletter, flyplasser, i barnehager. I tillegg selges små håndsprit flasker på taxefree, i butikker, på apoteket og andre steder.

Vi spriter og spriter, men det vi glemmer er at hver gang vi bruker slike produkter tar de også med seg de gode bakteriene våre. Bakteriene som skal beskytte oss og være en del av immunforsvaret vårt. 

Oppskrift til en 15ml sprayflaske:

  • 1 ts fraksjonert kokosolje

  • 10 dråper OnGuard olje

  • Fyll opp resten med vann

Rist før bruk, spray litt i hendene og vips har du tatt knekken på de dårlige bakteriene!
Sprayflaske kjøpes her