Lag din egen skrubb

Skrubb er utrolig deilig å bruke. Spesielt på sommerhalvåret når huden skal frem i solen og trenger litt ekstra glød. Her kommer en oppskrift på skrubb med sukker, kokosolje og eteriske oljer. Denne kan du bruke på kroppen og i ansiktet dersom du ikke er veldig sensitiv. Kokosoljen gjør at du ikke trenger bodylotion etterpå, huden blir utrolig myk og god. De eteriske oljene gir nydelig lukt og her kan man bruke akkurat de oljene man ønsker. 

Rene og giftfrie produkter

Jeg jobber hele tiden for å bytte ut tradisjonelle hud, hår og skjønnhetsprodukter med rene og naturlige produkter. Alt for mange produkter er fulle av giftstoffer, hormonforstyrrende ingredienser og annet tull man ikke vil ha på huden eller i kroppen. Ikke la den lure av flotte ord som økologisk, naturlig, ren, 100% eller lignende. Snu varen og se hva den inneholder, vær kritisk og velg bort produkter med skadelige stoffer. Hver gang du går tom for et produkt, enten det er sminke, hårprodukter eller hudprodukter, har du sjansen til å velge et bedre og renere produkt. Dette kan ta tid, ettersom produktene vi har varer alt fra noen uker til ett år. Det viktigste er at du tar ett og ett steg i riktig retning, for deg selv, helsen din og planeten. 

Ingredienser: 

 • Sukker (hvitt eller brunt)

 • Kokosolje, Cocosa eller lignende

 • Revet sitronskall (valgfritt)

 • Eteriske oljer, jeg brukte lavendel og sitron

Mengden må du rett og slett ta ut ifra hvilken beholder du skal ha det i. Ha ca. 50/50 sukker og kokosolje, tilsett mer sukker hvis du vil ha skrubben tykkere. 

Urban Essentials hjemmelaget skrubb: 

 1. Varm opp kokosolje i en kjele på lav varme.

 2. La oljen avkjøles til den er lunken før du heller oppi sukkeret

 3. Riv sitronskall og ha det i kjelen

 4. Rør godt til det blir en tykk masse, tilsett så mye sukker som du trenger

 5. Tilsett eteriske oljer til du får den lukten du ønsker

 6. Bruk en slikkepott for å få skrubben over i et norgesglass eller lignende

 7. Løp i dusjen og nyt!

Hjemmelaget gave

Denne skrubben er en perfekt gave til deg selv eller andre. Gi den bort til jul, bursdag eller kanskje som vertinnegave? Skriv en lapp med ingrediensene og bruk litt hyssing, det skal ikke mer til. Og en ting er sikkert, folk elsker å få hjemmelagde gaver!