Lusespray!

Flere enn meg som klør i hodebunnen bare av å tenke på lus? Vi går inn i lusesesongen hvor de fleste får meldinger fra skole og barnehage om å sjekke barna sine for lus. Det er lusekam, lusemiddel og andre knep for å kvitte seg med lusen, men hva om vi kan gjøre noen ting for å forebygge? 

Eteriske oljer mot lus

Eteriske oljer er plantenes eget forsvar mot bakterier, sopp, parasitter og insekter. De fungerer derfor supert for å holde mygg, knott og klegg borte, men også lus! Du kan enkelt lage din egen preventive lusespray som sprayes i barnas hår før skole, barnehage eller aktiviteter med andre barn. På denne måten vil lusen holde seg unna håret og ikke legge egg der. Smart, ikke sant? 

doterra-eteriske-oljer-diy-lavendel-rosmarin-Eukalyptus

Oppskrift lusespray

  • 15 ml sprayflaske i glass (evt. ta en tom eteriske oljer flaske og sett på en spraytupp - de aller fleste spraytupper fungerer da disse er universale.

  • 3 dråper Melaleuca eterisk olje

  • 2 dråper Lavendel eterisk olje

  • 2 dråper Rosmarin eterisk olje

  • 2 dråper Eukalyptus eterisk olje

  • Vann

Ha alle dråpene i flasken, fyll opp med vann og rist godt før bruk. Spray i håret før skole, barnehage og andre aktiviteter i lusefare perioden. Sprayen har en frisk og deilig lukt, og den er helt naturlig!

Små barn? 

Har du barn under 6 år? Da kan du bytte ut Eukalyptus og Rosmarin med Cedarwood - da små barn ikke skal eksponeres direkte for disse oljene i store doser. Ettersom vi sprayer denne sprayen direkte på håret, tenker jeg det kan være fint å være litt forsiktig med dette.