Nymåne i fiskene - drømme uten deadline!

Det er mars allerede og enda en nymåne. Hvor nydelig er det ikke, at vi hver eneste måned får muligheten til å starte litt på nytt. Ny månefase, ny måned, nytt astrologisk tegn og nye muligheter for å jobbe med seg selv. Mars nymånen faller på Fiskenes tegn - det drømmende tegnet. Ett tegn i vannelementet, som ofte er intuitivt, føler mye, følger instinktene sine, er private, spirituelle og kreative.

Fisken er det siste tegnet i Zodiac, og hører derfor til det tolvte huset. Huset for spiritualitet, tidligere liv, hemmeligheter og det litt magiske. Du forstår kanskje allerede litt hvor vi skal hen denne nymånen.

Nymånen er en veldig god tid for å sette seg mål og intensjoner for tiden fremover. Men når vi som regel får beskjed om å sette oss tydelige, detaljerte og klare intensjoner, gjerne med en tidsfrist ved nymånen - er denne nymånen helt motsatt. Nå skal vi drømme stort, men uten detaljer og deadline. Vi skal ut av hodet og inn i hjertet.

Der du normalt ville planlagt drømmejobben din i detalj, eller drømmehuset ditt til punkt og prikke, samt satt et mål for når du skal kjøpe drømmehuset eller få drømmejobben, skal du nå be universet om hjelp, lene deg tilbake og se hva du kan lære av å slippe kontrollen.

Hvordan jobber universet?

Denne nymånen handler nemlig om nettop det å slippe kontrollen. Lene seg litt tilbake og stole på prosessen. Stole på at alt kommer til rett tid, og at hindringer på veien kommer fordi du har behov for å utvikle deg og lære nye ting før du er klar for å nå målet ditt. Hvis du derimot ikke lærer av dine feil, vil du få den samme utfordringen om og om igjen, helt til du lærer. En utfordring er egentlig universets lille beskjed om at du har noe å lære, om akkurat den situasjonen du står midt oppi. Så det er faktisk helt opp til deg hvordan du reagerer og håndterer en situasjon, vi har alle et valg.

Be universet om hjelp når du drømmer. Istedenfor å planlegge alt i detalj, be universet sende deg akkurat det du trenger til rett tid. Spør heller; hvilken jobb trenger jeg for å ha det bra, utvikle meg og vokse? Hvilket hus vil gi meg trygghet og de rammene jeg trenger for å trives? Hvilke mennesker trenger jeg i livet mitt for å utvikle meg som menneske og få positivt påfyll? Det er kanskje noe helt annet enn det du tror, eller det egoet ditt mener er riktig.

Ego og kontroll

Egoet ditt vil hele tiden fortelle deg hva du bør ha for å bli likt, skinne og se bra ut. Egoet ditt følger det samfunnet mener er riktig, ikke det du egentlig trenger for å ha det bra, vokse og utvikle deg. Derfor blir vi denne nymånen utfordret til å snakke med det høyere selvet vårt, for når du ber universet om hjelp, da ber du egentlig deg selv om hjelp. Ikke egoet ditt, men den indre og intuituve delen av deg selv.

Hva skjer om du slipper kontrollen og ikke forsøker å kontrollere utfallet av alt som skjer rundt deg? Hvis du våger å stole på at det som skjer, det skjer for en grunn? Det kan føles skremmende og kontrollbehovet vårt kan ofte være styrt av frykt. Men frykten kommer igjen fra egoet som styres av alt vi tror vi trenger og må ha i livet for å ha det bra. Egoet er også veldig styrt av materialisme.

Her gjelder det derfor å bli bevisst og virkelig kjenne etter hvor du kan jobbe med å slippe litt taket. Det kan være i jobben, hjemme, vaner du har, ulike oppgaver og prosjekter, ting som skjer i forhold du er i eller helt andre ting.

Eteriske oljer for nymånen

Når vi skal ut av komfortsonen vår og jobbe med noe vi kanskje syns er litt rart og uvant, kan det være veldig nyttig å bruke eteriske oljer som støtte. De eteriske oljene jobber med den limbiske delen av hjernen vår, også kalt følelseshjernen. Mange oljer kommer også fra urter, røtter, trær og blomster med lange tradisjoner blant urfolk som har jobbet med å få kontakt med det spirituelle. Oljene kan derfor hjelpe oss med å åpne opp for det spirituelle, drømme større, jobbe med den intuitive delen av oss og ikke minst med å jorde oss slik at vi har et solid fundament.

Ojer for jording

Når vi skal jobbe med oss selv, utivkle oss og ta nye steg inn i et ukjent terreng, er det utrolig viktig at vi har et solid fundament og er jordet i oss selv. Balance er min personlige favoritt, men du kan også bruke Patchouli, Vetiver, Arbovitae eller Myrrh for jording.

Velg den oljen du liker best eller har tilgjengelig og smør et par dråper under bena sammen med en baseolje før du setter i gang med øvelsene du skal gjøre. Det samme gjelder for resten av egenskapene nedenfor.

Oljer for spiritualitet

Dersom du ønsker å jobbe med det spirituelle, enten du jobber med å åpne det tredje øyet ditt, få kontakt med universet eller en eller annen form for Gud eller noe utenfor deg selv, kan du bruke oljer for dette. Det spiller ingen rolle hva du kaller det, energier, Gud, universet eller noe helt annet, men oljer som Frankincense, Arbovitae, Sandalwood, Rose, Immortelle og Roman Chamomile er nydelige oljer for å jobbe med det spirituelle.

Disse oljene kan du smøre på det tredje øyet eller på kronen, for å åpne opp for det som er utenfor deg selv.

Oljer for intuisjon

Det intuitive i oss er egentlig det motsatte av egoet. Det er den vi egentlig er, uten alle forventinger fra oss selv og samfunnet, uten alle forestillinger om hva som er bra ut eller virker bra. Når vi blir flinkere til å lytte til oss selv, følge magefølelsen og lar egoet ta mindre plass, da lever vi i større tråd med det vi egentlig trenger for å ha det bra.

Dersom du ønsker å styrke forholdet ditt til deg selv og lytte mer til intuisjonen din kan du bruke oljene Blue Tansy, Arise og Clary Sage. Disse oljene kan du smøre på Solar Plexus, i pannen eller bak ørene.

Oljer for å drømme

Alt for få av oss drømmer stort, men hvorfor er det sånn? Barn drømmer stort hele tiden, uten begrensinger og frykt for hva andre vil si. Alle muligheter er åpen og de kan bli hva de vil i livet! Men når livet går sin gang putter vi oss selv i bokser og begrenser tankene og drømmene våre ut ifra de rammene vi lever innenfor.

Oljer kan hjelpe oss å bryte ut av disse boksene og samtidig våge å drømme større. Her kan du bruke Clary Sage, Juniper berry og Melissa. Disse oljene kan du smøre i pannen og bak ørene for å tre utenfor boksen din og inn i drømmeverden.

Ametyst for å drømme

Ametyst er en vakker krystall som mange allerede har hjemme. Den er super å ha liggende på soverommet da den kan hjelpe deg til en bedre søvn, men den er også krystallen for å drømme.

amethyst-dr%C3%B8mme-nym%C3%A5ne-s%C3%B8vn

Nymåne øvelse

For å drømme stort, stole på universet og slippe litt kontrollen skal du få noen spørsmål du kan gjøre rundt nymånen. Gå deg gjerne en tur før du begynner, finn en plass du kan sitte uforstyrret og lage deg en deilig kopp te før du setter deg ned.

Finn frem en olje for hvert område og bruk dem de stedene som er beskrevet ovenfor. Vær tilstede når du gjør dette, ta inn luktene og følelsene, roen og kontakten med både moder jord og deg selv.

Lukk øynene og ta noen dype inn pust gjennom nesen, ned i brystet og magen, og pust mykt ut gjennom nesen. Sitt litt i stillhet og kjenn hvordan kroppen føles. Lov deg selv å være helt ærlig når du svarer på spørsmålene og be universet om hjelp til å drømme stort.

Kontroll

 • Når var sist du styrte eller kontrollerte en situasjon, for å få det slik du ville ha det?

 • Hvorfor gjorde du dette?

 • Hvilke metoder brukte du?

 • Har du noen mønster i spesielle situasjoner, forhold, oppgaver i livet ditt, hvor du ofte jobber hardt for å styre, kontrollere eller få ting på din måte?

 • Hva ville skjedd om du ikke kontrollerte denne situasjonen, og heller lot det gå som det går?

 • Hvordan kan du stoppe deg selv neste gang du faller for fristelsen, og heller stole på at det som skjer vil skje for en grunn?

 • Hva kan du lære dersom du slipper opp kontrollen og forsøker å være mer mottager og observatør?

Drømme

 • Hvis du hadde ubegrenset tilgang til penger, kunnskap og muligheter:

  • Hvordan ville det sett ut der du bodde, hvor alle omgivelser støttet deg i vekst, trygghet og det livet du er ment til å leve?

  • Hvilken jobb ville gjort at du ikke følte at du jobbet, at du var full av kreativitet, motivasjon og driv?

  • Hva ville du brukt mer tid på, av hobbyer, forhold og oppgaver som ga deg påfyll av energi, glede og utvikling som menneske?

  • Hvordan hadde du behandlet kroppen din for å støtte din fysiske, mentale og emosjonelle helse best mulig?

  • Hva ville du ikke gjort, som du gjør i dag?

  • Hvem hadde du hjulpet og strukket ut hånden til?

 • Hvis du kunne velge fritt blant venner, livspartner, kollegaer og omgangskretsen din generelt:

  • Hvilke følelser og positivt påfyll hadde vennene dine gitt deg?

  • Hvilke følelser hadde din livspartner vekket i deg hver eneste dag?

  • Hvordan hadde kollegaene dine inspirert deg, løftet deg og heiet på deg?

Disse spørsmålene kan være vonde å svare på, dersom du faktisk er helt ærlig med deg selv. Sannheten gjør ofte vondt, spesielt dersom man ikke lever autentisk allerede. Men når du velger å være ærlig med deg selv, da låser du opp små lommer i din egen bevissthet som du ikke visste om fra før, og det kan være starten på en positiv endring i livet ditt.

Tiden fremover

Skriv ned svarene på alle spørsmålene og tillat deg selv å drømme stort, langt utenfor den boksen du normalt holder deg innenfor. Istedenfor å sette en deadline og være for detaljert, ha fokus på følelsene som vekkes i deg når du tenker på det du ønsker deg. Skriv det ned og ta det frem igjen hver eneste dag de neste ukene frem mot neste fullmåne. Kjenn på følelsene som vekkes i deg og be universet om hjelp til å vise deg vei. Bruk oljene dine aktivt hver dag for å hente frem igjen disse følelsene og holde kontakten med den intuitive delen av deg.

Kanskje blir du overrasket over hva som åpner seg av muligheter i tiden fremover. Lykke til <3