Nymåne i Løvens tegn

Har du et bevisst forhold til det som skjer rundt deg i naturen? Vi er omringet av naturen, himmelen og moder jord. Solen og månen. Vi har de fire elementene, jord, vann, ild og luft. Månen går i faser, nymåne, fullmåne, innimellom blodmåne og formørkelser. Planetene rundt jorden har faser som påvirker oss astrologisk. Tidevannet går opp og ned. Det er sommer, høst, vinter og vår. Naturens planter og blomster går i dvale, dør og vokser opp. Alt går i ring, rundt og rundt. Vi kvinner ha vår egne små faser hver måned, og bjørnen går i dvale hele vinteren. Er alt tilfeldig? 

Du blir påvirket, enten du vil eller ikke

Jeg tror at vi mennesker blir påvirket av alt som skjer rundt oss. Men det er vårt eget valg om vi vil være bevisst på det og ta hensyn til det. Jo mer bevisst vi er, jo mer påvirket vil vi nok også bli, men jeg tror det er umulig å gå gjennom livet uten å kjenne på virkningene av naturens krefter, sesonger og elementer. Enten det er humørsvingninger og dårlig søvn rundt fullmåne, nedstemthet når det regner ute, ekstrem energi og glede når solen skinner og varmen treffer kroppen, eller helt andre ting. 

Men hvis du går gjennom livet ditt og faktisk blir påvirket av naturens faser, energier og elementer, uten å vite hvorfor, da har du heller ingen kontroll over de følelsene som oppstår, hvor de kommer fra eller hvorfor de kommer. Men ved å ha et bevisst forhold til naturen rundt oss, kan vi ta hensyn til det og få det bedre i hverdagen. Jeg tror at alt for få av oss er bevisst på våre egne følelser og vår egen kropp, og alt for få skjønner hvor stor påvirkningskraft de har på eget humør og egen hverdag. 

urban-essentials-oslo-namaste-yoga

Bruk naturen til din fordel

Naturen er full av energier som vi kan bruke til å bli sterkere. Vi kan bruke moder jord til å jorde oss selv, få kontakt med oss selv og føle at vi har røtter. Vi kan bruke fjellet til å få energi hvis vi er for jordet, for det kan også skje. Vi kan bruke havet til å kjenne på følelsene våre, kanskje til å få inspirasjon. Vi kan bruke naturen som terapi, være mindful, lytte og bruke sansene våre. Alt er der ute, vi må bare vite hvordan vi kan bruke det. 

Vi har alle forskjellige behov, og vi er alle på ulike steder i livet. Hvor er du? Hva trenger du? Trenger du jording, eller en fjelltur? Trenger du havet? Trenger du stillhet? Blir du påvirket av kulde? Ta hensyn. Blir du påvirket av månen? Ta hensyn. Blir du påvirket av din egen syklus? Ta hensyn. Vit hva du trenger, og ikke minst hva som kommer rundt neste sving. For alt går i en ring, om og om igjen, så vi har store muligheter til å flyte med - og ikke bare bli truffet av stormen når den kommer. 

Nymåne i Løvens tegn

Lørdag 12.08.18 var det nymåne i Løvens tegn, samtidig med en liten solformørkelse. Etter en sommer med kraftige fullmåner, blodmåne og måneformørkelser, samtidig som nesten alle planetene har gått retrograd i løpet av sommeren - er det ikke rart om du har kjent på at noe har vært annerledes. Mange har nok opplevd endringer i kroppen, eller at de har fått opp gamle ting de trodde de var ferdig med, eller ikke har følt på på lenge. Jeg fikk selv om gammelt rusk som jeg ikke forstod hvor kom fra. Energiene rundt månene i sommer har vært ganske tunge, men de har symbolisert kraftige endringer. 

Heldigvis var lørdagens nymåne full av positiv energi. Nå er det tid for å ta alt det du har kjent på i sommer som du ikke trenger og ikke vil ha med deg videre, og slippe det  - en gang for alle. Det kan være egenskaper du ikke trenger, mennesker som tar energien din, traumer du ikke lenger vil bære på, hva som helst. Få det opp til overflaten og bestem deg for at du er ferdig med det. Rydd plass. Skap ny kapasitet.

Samtidig er det en nydelig tid for å manifestere hva du ønsker å jobbe med i tiden fremover. Løven handler om deg. Hvem er du? Hva har du lyst til å gjøre fremover? Hva er du ment for å gjøre? La egoet ditt få litt ta plass og ta valg som du trenger. Mediter på det, manifester det, skriv det ned. Det du ber om nå, får du sannsynligvis også - så vær tydelig. Løven representerer ild, sol, hjerte og lidenskap, så det er bare å gjøre seg klar. 

Stol på at naturen er der for å støtte deg. Bruk den og elementene rundt deg for en bedre hverdag. Flyt med og kjenn hvor godt det gjør. 

Lykke til <3