Nymåne i Skytten + morgenrituale

Hver fullmåne og nymåne setter jeg meg ned og gjør research for å lese meg opp på hva de ulike fasene betyr, i hvilket tegn månen er i og hvilke krefter de setter i gang rundt oss. I går mens gjorde jeg research på kveldens nymåne i Skytten, fant jeg et utrolig fint nymåne rituale på The Moon Deck sine sider som jeg gjerne vil dere med dere. Men først, en liten oppsummering av kveldens nymåne.

Nymåne i Skytten 7/12

Nå er vi inne i en siste fase for 2018. Årets siste nymåne i kveld og årets siste fullmåne fredag 21/12. Nymåner representerer alltid noe nytt. En ny start. Og denne nymånen er en katapult inn i fremtiden, akkurat det du trenger for å skape det momentet du har ventet på for å komme deg videre, fremover. Som Skytten selv, med sin pil og bue. Et optimistisk, positivt og ærlig tegn.

Men før vi går videre og inn i et nytt år, er det tid for å se seg litt tilbake. Denne nymånen representerer også self-care, hvile og renselse. Se tilbake på året som har gått. Hva har du lært? Hva har vært fint og hva har vært vanskelig? Hvor har du vokst? Hvor har du feilet?

Vær ærlig og ydmyk. Kjenn på alle følelsene. For det kan komme mange følelser når man reflekterer over et så heftig år som 2018 har vært. Triste, vonde, skjøre følelser kan komme. Du kan føle deg ekstra sårbar og porøs, så beskytt energien din og vend fokuset innover. Vær sårbar, men ikke bygg oppunder følelsen av å være svak. For du er ikke svak, du bare tillater deg selv å være. Føle. Lytte.

Ta ekstra vare på deg selv de neste dagene, gjør noe fint for deg selv, praktiser self-care om så bare i noen minutter hver dag. Gjør nymåne ritualet i helgen. Bruk energien fra nymånen til å støtte deg.

Hvilken historie forteller du deg selv? Om hvem du er og hvorfor du gjør som du gjør? Bruker du fortiden som en unnskyldning og forklaring? Hvem definerer deg? Hvem påvirker deg? Dette er tiden for å skrive om historien du forteller deg selv, om ditt eget liv. Kast alle antagelser og feil, skriv den historien som passer for deg og den fremtiden du drømmer om og ønsker deg. Tillat deg selv å vokse. Til den du skal være. Uavhengig av fortid, og hva du selv eller andre tror og mener. Skriv om historien din fra å være et bur som definerer deg, til å være en historie som passer deg og din fremtid.

Forsøk å gå litt ut av hodet ditt og lytt til intuisjonen din. For du vet hva som er sannheten, dypt inne i deg selv. Og det er kun du som vet, ingen andre. Be om å bli guidet i riktig retning. Still de rette spørsmålene og vær tydelig i det du ber om.

Når du har brukt litt tid å se tilbake er tiden inne for å se fremover. Og som sagt, nymåne i Skytten er en katapult og et moment som du ikke vil gå glipp av. 2018 er snart over og vi skal inn i 2019. Hvordan skal 2019 bli for deg? Det er ditt valg. Du bestemmer.

dagbok-journaling-nymåne

Nymåne rituale

Så, er du klar for refleksjon og self-care? Jeg vil anbefale deg å gjøre denne øvelsen et par ganger de neste dagene, mens energien fra nymånen fremdeles er ferskt. Gjør dette før du tar frem telefonen og scroller sosiale medier. Før alt annet som skal skje den dagen. Bruk 20-30 minutter på deg selv, gi deg selv dette.

1. Når du våkner, lag deg en kopp med din favoritt te.

2. Find et stille og koselig sted hjemme, hvor du kan sitte uforstyrret den neste halvtimen. Ta med deg teen, noe å skrive på og med.

3. Ta et mindful øyeblikk med deg selv og teen. Ta inn aromaen fra teen, kjenn varmen fra koppen. Bruk sansene dine på en måte du normalt aldri tar deg tid til. Ta en slurk av teen, sakte. Smak på den, følg teens vei fra leppene dine, ned I halsen og ned i magen. Kjenn på temperaturen, smaken, varmen. Dette kan være utfordrende dersom du aldri har gjort det tidligere, men vær tålmodig, ikke rush det.


4. Lukk øynene dine og finn tre ting du er takknemlig for. Si dem høyt eller hvisk dem til deg selv I det stille. Ta noen gode inn og utpust, langt ned i magen og kjenn på takknemligheten noen sekunder.

5. Finn frem skrivesakene dine, dagboken din eller notatboken og skriv ned følgende:

  • Finn tre ting eller hendelser/lærdommer du er takknemlig for OG er klar for å slippe for å gå inn i et nytt kapittel av livet ditt. Bruk tid, skriv fritt. Få det ut og ned på papiret.

  • Finn tre ting med deg selv du vil feire! Skriv dem ned, kjenn på følelsen av hvordan nettopp du fortjener å bli feiret for de tingene du har gjort, fått til, er..

  • Finn tre ting du kjenner en sterk dragning mot å innføre, aktivere og ta inn i livet ditt. Skriv dem ned, skriv din historie.

6. Ta deg god tid når du skriver og reflekterer. Nyt teen din og kjenn på alle følelser, tanker og sensasjoner som dukker opp.

7. Når du kjenner deg ferdig, lukk øynene og ta noen dype pust. Se for deg at du fylles med et skarpt hvitt lys, fra innerst i deg selv og ut i alle retninger, ned i moder jord, ut av kroppen og i alle retninger. Fyll deg selv med positivitet og lys. Åpne øynene og ta fatt på dagen din.

Kilder:

The Moon Deck
Spirit Daughter
Rising Women
Gaia Collective