Nytt år og nymåne i Steinbukken

Nymåne & solformørkelse

Nymåner markerer starten på en ny månefase, og er derfor tiden for å plante nye frø, sette intensjoner for den kommende månefasen og for tiden fremover. I kveld får vi årets første nymåne, i Steinbukken, men også solformørkelse. Du får ikke en bedre dag for å sette deg mål, drømmer og intensjoner for 2019 enn akkurat i dag. Steinbukken er det mest ambisiøse og disiplinerte stjernetegnet vi har, med en enorm vilje og styrke til å overvinne motgang og nå målene sine. Steinbukken viser oss også vårt sanne jeg, slik at vi kan leve mer autentisk.

nymåne-steinbukken-januar-2019

Gapet mellom ditt indre og ytre

Spør deg selv; i 2018 - hvor stor var avstanden mellom den indre og autentiske deg, og den personen andre ser? Dersom gapet er for stort, og vi ikke lever autentisk, kan dette rive oss opp fra innsiden helt til vi blir ulykkelige - uten at vi en gang forstår hvorfor.

Alt for mange av går gjennom livet uten kontakt med oss selv og hvem vi egentlig er. Vi styres av ytre forventinger, roller og frykt. Vi glemmer å spørre oss selv hvem vi egentlig er og hva vi egentlig vil, og virrer oss inn i et evig spindelvev av roller som spilles for å møte krav og forventninger fra verden rundt oss. Dersom gapet ditt var for stort i 2018, hva kan du gjøre i 2019 for å tette gapet? For å våge å vise ditt sanne jeg?

For å vise ditt sanne jeg, må du også vite hvem ditt sanne jeg er. Den eneste måten å finne ut av dette er å sitte i stillhet, meditere eller kanskje skrive i en dagbok. Stillhet er veien innover, og det finnes ingen annen vei. Vi må lytte til oss selv, få kontakt med vår egen kropp, følelser og tørre å stille de vanskelige spørsmålene.

Først da kan vi finne våre innerste ønsker, mål og behov. Nedenfor finner du en øvelse du kan gjøre for å være ærlig med deg selv om dine innerste håp og drømmer. Mange av oss går gjennom livet uten å noen gang stille oss selv disse spørsmålene. Kanskje fordi vi er redd for svaret, fordi vi ikke tror at det er mulig eller fordi ingen har lært oss å tenke stort, utenfor boksen og ikke minst på oss selv.

Ditt drømmeliv - øvelse

Så, sett deg ned i en god stol eller myk krok hvor du kan sitte uforstyrret i ti til tjue minutter. Lag deg gjerne en deilig kopp med te eller ta med deg kaffekoppen din. Før du starter lukker du øynene dine, trekker pusten dypt inn gjennom nesen og puster mykt ut gjennom munnen, tre ganger. Behold øynene lukket mens du sitter i stillhet og kjenner etter om du kan føle noen sensasjoner i kroppen din.

Prikker det kanskje i bena? Er du varm eller kald på fingertuppene? Er det smertefullt noen steder? Kan du høre eller kjenne hjertet ditt banke? Hvordan føles tærne dine? Ta en liten runde rundt i kroppen for å få litt kontakt med den fysiske kroppen din før du starter.

Etterhvert kan du åpne øynene dine, finne frem penn og papir og svare på følgende spørsmål. Og du, her er det ikke rom for små svar og begrensninger. Her skal du virkelig svare, uten å begrense deg selv, uten å tenke hva du ikke kan eller har muligheten til. Dette er ditt drømmeliv. Spreng grensene for hva du trodde var mulig - uansett hvor rart, ubehagelig eller teit det føles ut. Kjenner du på frykt, stress eller lysten til å flykte? Lukk øynene dine igjen, ta noen dype pust og fortsett når du er klar.

 1. Hvor bor du?

 2. Hvem bor du sammen med?

 3. Hvor jobber du?

 4. Hva har du på bankkontoen din?

 5. Hvilke mennesker omgir du deg med?

 6. Hva er dine daglige self-care rutiner?

 7. Hvordan tar du vare på den fysiske kroppen din?

 8. Hva spiser og drikker du?

 9. Hva er hobbyene dine?

 10. Har du en spirituell praksis?

 11. Hvordan føler du deg, fysisk og emosjonelt?

Hvor stort er gapet?

Det som skjer når vi våger å drømme stort, er at du virkelig får kontakt med den du egentlig er og hva du egentlig ønsker. Uavhengig av alle faktorer, begrensninger, frykter og trossystemer i dagens hverdag. Dette kan være ubehagelig og skummelt, spesielt dersom gapet mellom dine største drømmer er veldig langt fra dagens virkelighet.

Når du har svart på alle spørsmålene kan du gjøre deg opp en mening om hvor stort gapet er på hvert spørsmål. Kanskje du vil sette deg noen mål, store eller små, eller kanskje delmål, som tar deg litt nærmere drømmelivet ditt i løpet av den neste måneden eller det neste året.

Mål og intensjon

Hver nymåne er som sagt en mulighet for å sette en intensjon. En intensjon er ikke det samme som et mål, det er mer en følelse av hvordan du har det når du har nådd målet ditt. Dersom målet ditt er å flytte ut på landet og kjøpe en gård, vil intensjonen være den følelsen du har, både fysisk og emosjonelt, når du sitter på gården og kjenner på hvor godt dette er for deg. Eks: “Jeg kjenner varmen fra solen og lukten fra gresset men jeg sitter på terrassen og ser utover låven, hestene og jordene på gården min”.

Intensjonene finner du i gapene mellom dagens realitet og fremtidens store drømmer. Velg deg én intensjon, ikke flere, som du kjenner at du vil jobbe med denne nymånen og i tiden fremover. Det kommer mange nymåner i år hvor du kan jobbe med de andre intensjonene dine.

Du kan skrive ned intensjonen din og henge den på en lapp hvor du ser den hver morgen og kveld, du kan si den til seg selv dersom du har en meditasjonspraksis eller lignende om morgenen, eller si den til deg selv etter du har pusset tennene på kvelden. Finn et sted eller en tid på dagen hvor du kan gjenta intensjonen for deg selv.

nymåne-salvie-ametyst

Nymåne ritual

Dersom du vil ta det enda litt lenger kan du lage deg et lite nymåne ritual i kveld. Det kan gjøres på mange måter, men samle gjerne dine favorittkrystaller, eteriske oljer, røkelse og andre betydningsfulle gjenstander du måtte ha som kan gi liv til sansene dine, skape trygghet og ro for deg. Kanskje vil du lage et alter med de fire elementene jord, ild, vann og luft.

Har du Salvie kan du bruke denne til å smudge rommet du sitter i før du går i gang med ritualet ditt. Salvie er en kraftig røkelse som fjerner negative og stagnerte energier, nydelig for å rense ut det gamle og gi plass til det nye. Ingen lave vibrasjoner når du skal grave frem dine innerste og største drømmer.

Lag deg en kopp te, sett opp gjenstandene dine på gulvet foran noen puter og tepper du kan sitte på, tenn et lys eller røkelse, lukk øynene og ta noen dype inn- og ut pust. Du kan holde krystallene dine, smøre eteriske oljer på Solar Plexus eller andre steder, ta en dråpe olje i hendene, gni dem sammen og puste oljen dypt ned i lungene, eller bare sitte i stillhet med øyene lukket eller festet på månen dersom du har den utenfor vinduet ditt, mens du gjentar intensjonen din for deg selv, enten høyt eller inni deg.

Hver gang du gjentar intensjonen din, kjenn etter hvor du føler den i kroppen. Blir du varm i brystet, prikker det i kinnene, føler du på glede, lettelse? Hvor i kroppen sitter intensjonen din? Det å koble en fysisk og emosjonell følelse med intensjonen din vil styrke den og gjøre det lettere for deg å hente den frem igjen senere.

Ritualet ditt kan ta ti minutter eller en halv time. Det spiller ingen rolle. Det viktigste er at du finner ro, bruker sansene dine, lytter innover og jobber med intensjonen din, helst samme kveld som nymånen er.

Her er noen tips til krystaller og eteriske oljer som vil sparke i gang prosessen for deg.

Krystaller:

 • Tigerøye - en krystall for de tre nederste chakraer, spesielt Solar Plexus som handler om selvet. Det er en jordende sten som er fint når du skal få kontakt innover og få en dypere forståelse av hvem du er. Den er et verktøy for å se verden med nye øyne, så kanskje du tør å drømme enda større? Den skaper også kreativitet og fjerne blokkeringer. Den representerer nye muligheter og prosjekter.

 • Ametyst - en krystall for mental klarhet og beslutningstaking. Hjelper deg ut av negative mønster og fryktbaserte beslutninger. Også en sten for Solar Plexus, chakraet for selvet, som vi skal styrke i øvelsen rundt nymånen.

Eteriske oljer:

 • Sitron - for mental klarhet og fokus. Alltid fin å kombinere med andre oljer når du skal sette mål og intensjoner.

 • Basilikum - oljen for fornyelse. Hjelper oss å bryte ut av negative vaner og følelsen av å være overveldet, noe som ofte kan skje når vi skal være ærlig med oss selv og tenke fremover. Basilikum gir håp, optimisme og energi.

 • Rød Mandarin - oljen for et barnslig perspektiv. Alle barn drømmer stort, uten å begrense seg selv, uten å tenke på alt som ikke går an, alt de ikke har og alt som kan gå feil. Den gir deg et positivt perspektiv på livet og er den perfekte olje å bruke når du skal drømme stort uten begrensinger!

rød-mandarin-eterisk-olje-tigerøye-krystall

Små steg

Nå har du tillat deg selv å drømme stort, funnet intensjonen din for tiden fremover og kanskje hatt et lite nymåne ritual. Den neste ukene er jobben din å gjenta intensjonen for deg selv hver eneste dag, slik at den etterhvert styrkes og når den underbevisste delen av deg. Dersom du fikk en fornemmelse av hvor intensjonen sitter i kroppen din, kan dette hjelpe deg med å hente frem følelsen og kraften av intensjonen din hver dag. Forsterke den på en god måte.

Det er de som møter opp og gjør små ting for seg selv, hver eneste dag, som når målene sine. Så bruk energien fra Steinbukken og momentet av fullmånen til å ta noen steg i riktig retning i dag og i ukene fremover til neste fullmåne.

Good luck moonsister <3

Kilder:

Bøker:

 • Lunar Abundance, Ezzie Spencer

 • The Signs, Carolyne Faulkner

 • Emotions & Essential Oils