Oppskrift på frisk poké bowl

Har du prøvd å lage det Hawaiianske fenomenet Poké Bowl enda? Det er noe av det fresheste man kan lage nå på sommerhalvåret og man kan lage den litt forskjellig hver eneste gang. Prøv med ulike grønnsaker, sauser (soya, teryiaki, peanøtt), kylling, laks, vegetar osv. Jeg lager alltid uten ris og nudler, men mange liker å inkludere dette. 

urban-essentials-laks-poke-bowl-hawaiiansk

Ingrediensliste: 

  • Til marinaden: 

    • Salmalaks

    • 2 ss olivenolje

    • 6 ss soyasaus

    • 1/2 lime, saften av

    • 1 ts sukker

    • 1/2 chili

    • 2 fedd hvitløk

    • 1 ss revet ingefær

  • Grønnsaker:

    • 2 avokado, skjært i tynne skiver

    • 1 liten pakke spinat

    • 2 stk gulrot, finhakket

    • 1/2 agurk, skjært i strimler

    • 1 pk sukkererter, skjært i strimler

    • 1 mango, skjært i tynne skiver

    • 2 stilker vårløk, finhakket

    • Koriander, finhakket

    • Cashewnøtter

    • 1/2 lime, saften av

urban-essentials-oslo-laks-poke-bowl

Urban Essentials Poké Bowl: 

Fisken og sausen: 

  1. Finhakk ingefær og chili og legg det i en morter

  2. Tilsett sukker, olivenolje og lime. Jobb alle ingrediensene godt sammen

  3. Tilsett soyasaus og bland alt

  4. Tilsett chili til slutt uten å bruke morter på denne

  5. Skjær laksen i fine sashimi biter og legg de sammen med sausen til marinering

Grønnsaker og dandering av bollen:  

  1. Kutt alle grønnsakene som anvist ovenfor

  2. Legg spinaten i bunnen av bollen

  3. Dander grønnsakene rundt på tallerkenen, la det være igjen litt plass til fisken

  4. Legg fisken på den ledige plassen

  5. Dryss over finhakket vårløk, koriander og cashewnøtter

  6. Skvis limesaft over til slutt

  7. Spis den med pinner og nyt hver eneste bit!

urban-essentials-oslo-poke-bowl