Rens soverommet ditt for bed-bugs og energier!

For et par uker siden hadde jeg en veldig urolig natt hvor jeg sov skikkelig dårlig. Jeg kjente at soverommet mitt trengte en skikkelig rens, og bestemte meg for å kjøre et lite ritual. Det er ingen hemmelighet at det bor diverse bugs og annet snacks i sengen vår, det kan du Google hvis du tør. Vi bruker veldig mye av livet vårt på soverommet og i sengen, men når renset du sengen din sist?

Noe som kanskje ikke er så vanlig å prate om, og som du kanskje ikke tror på heller (og det er helt greit), er energier som henger i rommet og møbler. Selv tror jeg at energier henger igjen i rom og møbler, og syns det er utrolig deilig å rense ut dårlige og stagnerte energier innimellom. Det gjør jeg med Salvie, en veldig effektiv og rensende røkelse. Syns du det blir for spesielt? Da kan du droppe steg to!

Natten etter rensen sov jeg som en liten baby og soverommet fikk en utrolig frisk og deilig energi! Jeg fikk masse tilbakemeldinger fra dere som følger meg på Instagram som gjorde samme rituale (det ligger video om dette på IGTV), at søvnen ble bedre og soverommet føltes fantastisk. Veldig gøy!

Første steg - rensende spray

Finn frem en tom sprayflaske i glass og drypp noen dråper av hver eterisk olje i flasken. Antall dråper variere med størrelsen på flasken. Ha i en liten teskje alkohol dersom du har dette og fyll opp med kaldt vann. Ta av sengetøyet, spray alle dyner og puter, under og over overmadrassen og alle deler av sengen. De eteriske oljene har egenskaper som antibakteriell, antiseptisk, antiviral, antifungal, antiparasitisk og antimikrobiell. De har derfor en rensende effekt på sengen din, gir deilig lukt og en frisk følelse. La alt få lufttørke og heng det gjerne til lufting utendørs om du har mulighet til det.

Oppskrift rensende spray

 • Lavendel eterisk olje

 • Sitron eterisk olje

 • Melaleuca eterisk olje

 • Eucalyptus eterisk olje

 • Vann

 • Rubber Alcohol eller Vodka (kan sløyfes)

Steg to - rense ut dårlige energier

Salvie er en svært kraftig rensende røkelse og kan ha en litt stram lukt dersom du ikke har brukt den tidligere. Åpne vinduene på soverommet på vidt gap, tenn på Salvien og gå rundt i rommet med den slik at røyken får spredt seg. Rens alle hjørnene i rommet, under sengen og andre møbler du måtte ha, samt hele rommet generelt. Sørg for at du får luftet skikkelig godt for å slippe ut alt som ikke skal være på soverommet. Ettersom Salvie fjerner alt av energier, også de gode, må du fylle på med gode energier igjen etter rensen.

Steg tre - fyll på med god energi

De enkleste måtene å fylle på med god energi igjen er med krystaller og/eller eteriske oljer. Krystaller som Rosenkvats og Ametyst er to krystaller som kan hjelpe på nattesøvnen, og kan være en god ide å ha på soverommet. Eteriske oljer som er beroligende og gir trygghet kan være fint å ha i diffuseren. Så, lukk vinduene etter spray og rens, legg krystallene i vinduskarmen og sett på diffuseren med noen deilige oljer. Lukk døren til soverommet og la det godgjøre seg til du skal legge deg på kvelden.

Hva gir god energi?

 • Ulike typer krystaller

 • Diffuser med:

  • Purify for rensende effekt

  • Lavendel, Serenity, Cedarwood eller andre beroligende oljer

Lykke til og sov godt <3