Saftig fiskeburger med søtpotetfries

Keen på en ny vri på burgeren? Kanskje en fin måte å få i seg mer fisk for både store og små? Det er jo allment kjent at de fleste nordmenn spiser for lite Omega-3, tro det eller ei, laksenasjonen som vi er. Denne laget jeg for et par uker siden etter oppskrift på Kolonihagen matkasse. Dette er derfor et helt økologisk måltid, noe jeg liker veldig godt! Det er sikkert mulig å bytte ut fiskekaken med et laksestykke eller lage hjemmelaget fiskekake - bruk fantasien! 

urban-essentials-oslo-fiskeburger

Ingredienser: 

  • 2 stk fiskeburger (evt. store fiskekaker)

  • 2 stk burgerbrød

  • 1 stk søtpotet, skjært i stenger

  • 1/2 pakke salat

  • Salt & pepper

  • Olivenolje (kaldpresset)

  • Salsa:

    • 1/2 grønn paprika, finhakket

    • 2 tomater, finhakket

    • 1/2 rødløk, finhakket

    • 1 vårløk, finhakket

    • 1 ss olivenolje (kaldpresset)

    • 1/2 lime, saften av

  • Dressing:

    • 1/2 boks Rørosrømme

    • 2 ss frisk koriander, finhakket

    • 1/2 sitron, saften av

    • Salt & pepper

Fremgangsmåte: 

  1. Sett ovnen på 200g

  2. Kutt søtpoteten i tynne stenger og legg dem i en ildfast form

  3. Ha over litt salt, pepper og olivenolje, bland godt

  4. Sett dem inn i ovnen, de skal stå ca. 30 min

  5. Hakk alle salsa grønnsakene og bland dem sammen i en skål sammen med lime og olivenolje

  6. Hakk koriander og bland det sammen med rømme, salt, pepper og sitronsaft

  7. Ha salaten i en skål

  8. Når det er 10 min igjen av steketiden til søtpoteten legger du fiskeburgerne og brødene inn i ovnen til oppvarming.

  9. Sett alt på bordet og la folk få dandere sin egen saftig burger!