Stekt torsk med kokosris og mangosalat

Vi spiser for lite fisk! Nordmenn altså.. Så her har du en skikkelig digg variant av torsk, sannsynligvis med en ny asiatisk vri du ikke har laget tidligere. Torsk med kokosris, mangosalat og aspargesbønner. YUM! Denne middagen fikk vi i vår ukentlige økologiske matkasse fra Kolonihagen. Anbefales på det sterkeste!

urban-essentials-torskemiddag-mangosalsa

Ingredienser: 

  • 2 torskefileter

  • 1 ss revet fersk ingefær

  • Salt & pepper

  • Olivenolje

  • 2 dl jasminris

  • 1 boks kokosmelk

  • 1 pakke aspargesbønner

  • 1/2-1 mango

  • 1/2 agurk

  • 1 ss mangoeddik (kan byttes ut med sitron eller limesaft)

  • 1 bunt frisk koriander

  • 2 ss soyasaus

  • 1/2 lime, saften av

urban-essentials-oslo-kokosris-mangosalat-fisk

Fremgangsmåte: 

  1. Kok ris som anvist på pakken, men bytt ut 2/3 av vannet med kokosmelk

  2. Sett ovnen på 200 grader

  3. Rasp 1 ss fersk ingefær

  4. Legg torsken i en ildfast form, ha over ingefær, olivenolje, salt & pepper

  5. Sett torsken i ovnen og stek til den "flaker"

  6. Kok opp vann med litt salt i en liten kjele

  7. La aspargesbønnene koke et par minutter. Skyll av vannet og la dem dampe videre med lokket på.

  8. Kutt mango og agurk i terninger, ha det i en skål sammen med litt 3 ss olivenolje og 1 ss mangoeddik

  9. Finhakk koriander og ha den i en skål sammen med 2 ss soyasaus, limesaft og 2 ss olivenolje.

  10. Server og nyt!