Tørrbørsting - en daglig rutine!

Hvorfor starter jeg med å børste kroppen min hver morgen? Og hvorfor burde du gjøre det samme?

For meg er det mye self-care og egenpleie i små daglige rutiner som denne. I tillegg gir det mange fordeler helsemessig og skjønnhetsmessig. Rekker du det ikke om morgenen kan du gjøre det før du går i dusjen, men det er en energigivende rutine, så kanskje ikke den beste å gjøre sent på kvelden.

Blodsirkulasjon, lymfesystemet og cellulitter

Tørrbørsting setter fart på blodsirkulasjonen og stimulerer lymfesystemet. Det kan også bidra til å bekjempe cellulitter og gi en bedre glød til huden. Det er en tradisjon som har blitt praktisert i århundrer i mange ulike kulturer. Når du får rutinen på plass er det enkelt og går raskt, men det må gjøres jevnlig for å gi resultater.

tørrbørsting-dry-brush-avfallstoffer

Hvorfor på morgenen?

Det er om natten kroppen jobber for å kvitte seg med avfallsstoffer og reparere seg selv. Huden er vårt største organ, og en av dens viktigste oppgaver er å rense ut avfallsstoffer fra kroppen. Ved tørrbørsting stimulerer du denne prosessen ved å fjerne døde hudceller og åpne porene. Pass derfor på å dusje med naturlige produkter og smøre deg med naturlige produkter etter dusjen, slik at du ikke fyller på med nye giftstoffer.

Det anbefales også å drikke masse vann for å støtte kroppen i å kvitte seg med avfallsstoffer. Start gjerne dagen din med et stort glass vann på tom mage, gjerne med sitron.

Hvordan går du frem?

Start nederst på bena og jobb deg opp mot hjertet. Lag sirkulære bevegelser med børsten, rundt og rundt. Ta deretter armene, hvor du på samme måte starter nederst og jobber deg mot hjertet. Det er ingen fasit her, men dette er måten jeg liker å gjøre det på. Jeg lager også små sirkulære bevegelser i ansiktet, men her finnes det mange oppskrifter på ulike mønster du kan svinge børsten din.

eteriske-oljer-doterra-grapefruit-rosmarin

Eteriske oljer på tørrbørsten

Du kan dryppe 3-4 dråper med eteriske oljer på børsten før du setter i gang. Rosmarin og Grapefrukt er to oljer som er gode mot cellulitter, men du kan bruke helt andre oljer også dersom du ønsker det.

Velg oljer for det du ønsker å forbedre. Frankincense vil støtte hudcellene dine og kan hjelpe på skadet hud, Lavendel kan dempe irritert hud, Sitrusoljer er gode for uren hud, Geranium og Ylang Ylang er fine for voksen hud. Muligheten er så mange. Vær bare obs på sitrusoljer og sollys, disse bør du derfor kun bruke på kvelden.

tørrbørste-ansikt-kropp-karmameju

Jeg har valgt å investere i tørrbørster fra Karmameju, Buff til kroppen og Renew til ansiktet. Disse koster en del, men de er snill og skånsom mot huden, i tillegg er de laget av naturlige materialer - og dette er viktig for meg! Du kan bruke alle mulige tørrbørster, men pass på at de er skånsom mot huden din.

Dette skriver Purenyou.no om de ulike børstene:

BUFF:

Karmamejus skånsomme body brush er laget av bøketre med børstehår i naturfiberet tampico. Tampico er fiber som kun finnes i den mexicanske agave, og de har en enestående renhet og motstandsdyktighet, hvilket gjør dem ideelle til tørrbørsting av kroppen.

Bruk BUFF til dyprens av huden, til å sette i gang sirkulasjonen og til å stimulere kroppens lymfesystem og dermed avgifte kroppen. Regelmessig tørrbørsting vil skånsomt fjerne døde hudceller og rense hudens porer uten å skade overhudens ytterste lag.

Tørrbørsting av kroppen kan også hjelpe mot cellulitter og forbedre toningen av muskler og hud. Drikk alltid rikelig med vann for å skylle alle giftstoffer ut av kroppen.

RENEW:

Renew er en tørrbørste til ansikt og hals, som skånsomt eksfolierer selv det sensible øyeområdet, stimulerer bindevevet og sirkulasjonen i hudens ytterste lag.

Karmamejus meget skånsomme tørrbørste er et effektivt beauty tool, som eksfolierer huden, stimulerer blodomløpet, og som vekker ansiktet etter søvn. Regelmessig bruk bidrar til å redusere og forebygge hevelse og mørke ringer under øynene, og jevner ut fine linjer og rynker. Tørrbørstning forbedrer hudens fasthet, samt fremmer lymfedrenage, så huden fremstår glatt, jevn og full av vitalitet.