Varm salat med gode pølser

Nå som våren kommer snikende våkner salatmonsteret i meg. Jeg elsker grønne salater av alle slag, varme og kalde. Og bare så det er sagt, mine salater er fantastisk gode og de metter lenge! Folk som sier at de ikke blir mett på salat har ikke spist skikkelig salat. Kinakål med mais, paprika og Thousand Island kvalifiserer ikke. 

Urban-Essentials-Oslo-varm-salat-supermat

Ingredienser for to personer: 

  • 4 kvalitets pølser (minimum 80% kjøtt, gjerne økologisk)
  • 1/2 pakke grønnkål
  • 4 håndfuller spinat
  • 5-6 champignon eller aromasopp
  • 3 gulrøtter
  • 1 pakke mozarella
  • 10 cherrytomater, gule og/eller røde
  • Frisk timian
  • Havsalt 
  • Ekte smør til steking
Urban-essentials-oslo-sunn-salat-mettende-pølser

Urban Essentials varm salat: 

  1. Lag noen snitt i pølsene og stek dem på middels varme i ekte smør
  2. Kutt grønnsakene mens du venter. 
    1. Grønnkål i store biter, skjær bort den tykke stilken i midten
    2. Gulrøttene i tynne strimler
    3. Soppen i skiver
    4. Del tomatene i to
  3. Ta pølsene ut av pannen når de er nesten ferdig stekt og legg dem på en tallerken imens
  4. Stek gulrøttene og soppen sammen med frisk timian på middels varme et par minutter
  5. Legg pølsene oppi pannen igjen og legg grønnkålen og spinaten over
  6. La det grønne dampe seg mørt
  7. Riv mozarella og legg det på toppen av grønnsakene de siste minuttene
  8. Avslutt med litt salt og de friske tomatene
  9. Dersom du har en god olivenolje og hvitvinseddik kan du helle litt over salaten helt til slutt for ekstra god smak 
  10. Voila!