feminint

lederskap

rise-of-the-feminine

Hva betyr egentlig feminint lederskap? Jo, for meg handler det om å dyrke flere av de feminine sidene våre i arbeidslivet, egenskaper som både kvinner og menn har, men som dessverre ikke er anerkjent i det moderne samfunnet. Feminine egenskaper er ikke forbeholdt kvinner og har egentlig ingenting med feminisme å gjøre.

Helt fra kvinner fikk tilgang til arbeidsmarkedet fra rundt 1970 har vi adoptert det maskuline lederskapet og måten å jobbe på. Det er lagt opp til at vi skal jobbe hardere og lenger hvert eneste år, mens pause og hvile er sett på som svakt.

Det er tatt lite hensyns til individet, kreativitet og følelser, mens alle skal gjøre det samme og det skal gjøres på en bestemt måte, helst i et helsikens tempo hele dagen lang. Overtid blir sett på som noe som er bra, mens få spør hvor effektiv du faktisk er når du er på jobb.

Etter nesten ti år i “The Corporate World” hvor jeg jobbet i mannsdominerte team og miljøer, med store budsjetter, hardt press og krav om å konstant være “på”, vet jeg svært godt hvordan ståa er i arbeidslivet for mange. Og dessverre sliter dette arbeidslivet ut både kvinner og menn, en etter en.

Dersom vi skal ha et sunt og bærekraftig samfunn og arbeidsliv, med effektive og motiverte arbeidstagere, tror jeg at vi må skape en mye bedre balanse mellom det maskuline og feminine. Ettersom det maskuline er svært dominerende og det feminine er sett på som svakt, kaller jeg det for feminint lederskap. Det betyr ikke at det maskuline skal ut, men at vi skal jobbe for at begge deler får skinne, til rett tid.

Jeg er opptatt av å jobbe smartere, ikke hardere og flere timer. Opptatt av å være tilstede og effektiv når jeg jobber, og ikke minst tillate meg selv å virkelig skru av, hvile og ta vare på meg selv når jeg ikke er på jobb. I dag styrer jeg arbeidsdagen min helt selv, noe som gir meg frihet til å kjøre på de dagene jeg har masse energi og ta det roligere de dagene jeg har mindre energi.

feminint-maskulint-lederksap

I løpet av en arbeidsmåned tar jeg hensyn til meg selv. Jeg lytter til kroppen min og veksler mellom det maskuline og feminine. Yin og Yang. Når jeg først jobber, da jobber jeg hardt og smart. Men når jeg ikke jobber, da tar jeg det helt piano. Jeg tillater meg selv å være følelsesmessig involvert, dyrke det kreative og stole på prosessen. Alt trenger ikke være rett frem, logisk og rigid. Vi kan få så enormt mye mer ut av livet, arbeidsdagen og arbeidslivet dersom vi benytter oss av hele spekteret av både feminine og maskuline egenskaper, tilpasser situasjonene vi er i og menneskene vi jobber sammen med.

jobbe-med-doterra-eteriske-oljer

Balanse i hverdagen

dōTERRA gir både meg og deg muligheten til å både leve og jobbe med en større balanse i hverdagen. Balanse mellom maskulint og feminint, Yin og Yang. Men en frihet svært få andre selskaper kan gi oss, en kompensasjonsplan som er helt unik og rettferdig, samt større trygget og et fantastisk community av sterke og bra damer (og noen menn), som er opptatt av å løfte og heie på hverandre, utvikle seg, vokse og lede veien for et mer feminint lederskap.

Kanskje du kjenner på noen av de samme tingene som jeg gjorde da jeg var i det vanlige arbeidslivet? En trang til mer frihet, i form av romsligere økonomi, mer tid med de du er glad i eller frihet til å styre din egen hverdag? Muligheten til å ta bedre vare på deg selv, de rundt deg og helsen din?

Da har du muligheten til å jobbe sammen med meg og bli en del av Urban Essentials teamet. Min dōTERRA reise startet januar 2018, litt ved en tilfeldighet, hvor jeg sa opp min svært godt betalte jobb i IT bransjen og startet for meg selv. Det er det beste valget jeg noensinne har tatt, og jeg ser mer aldri tilbake.

frihet-nettverksmarkedsføring-mlm